17 februari 2021

Hernö Gin gör entré på Södermalm

Till sommaren får Slussen nya grannar hela vägen från Höga kusten. Sveriges första och numera ett av världens mest prisbelönta gindestillerier, Hernö Gin, öppnar cocktailbar på Hornsgatan 1 på Södermalm i Stockholm.

På Hernö Gin Bar kommer hela deras utbud av hantverksgin serveras tillsammans med mat som har samma norrländska ursprung, karaktär och omsorgsfulla tillverkning.

Även om många besöker destilleriet utanför Härnösand har Hernö Gin länge letat efter en lokal på en mer central plats där besökare från både när och fjärran kan få ta del av deras värld. När är en hörnlokal med utsikt över Slussen blev ledig hos Slussgården kändes det rätt. Den Ivar Tengbom-ritade fastigheten från 1913 med marmorgolv, höga valv och stora fönster var precis det som eftersöktes.

– Hernö Gin stack ut bland alla potentiella hyresgäster som var intresserade av lokalen. Det är ett unikt bolag som gör en unik satsning och vi är glada att kunna leverera helt rätt lokal och förutsättningar för dem, säger Lars Kinneholm, vd på Slussgården.

Hernö Gins satsning, precis som Design House Stockholms showroom som öppnade i grannlokalen i höstas, bidrar till den levande gatumiljö som Slussgården som fastighetsägare vill tillföra området och på så sätt bidra till att skapa en av stadens mest unika platser.

Hernö Gin är lika nöjda med både läge och lokal.

– Läget är perfekt för oss i en av Stockholms härligaste stadsdelar. Det finns många skäl att älska Södermalm och vi hoppas kunna bidra med ännu ett. Det blir drygt två hundra kvadratmeter Hernö Gin-känsla i fantastiskt fina lokaler som gjorda för oss och de upplevelser vi vill kunna servera våra gäster, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Lokalen är fördelad på två plan. På entréplan blir det en cocktailbar. En trappa ner kommer det att finnas en kombinerad bar och provningslokal för sällskap som vill gå på ginprovning för att lära sig mer om gin i allmänhet och Hernö Gin i synnerhet.

Lokalen som tidigare har varit butik anpassas under våren till restaurangstandard och Hernö Gin hoppas på att kunna välkomna de första gästerna till sommaren 2021.

Servicecenter

Vänd dig till oss för felanmälan och beställning, frågor, råd och tips.


Servicecenter