22 december 2020

Slussgårdens julklapp hjälper till att rena Mälaren!

För andra året i rad väljer Slussgården att stötta den ideella organisationen Rena Mälarens arbete.

– Nästan alla våra fastigheter finns på Södermalm. Vi är ett lokalt bolag med närhet till våra hyresgäster. Vi vill därför gärna stötta ett projekt som arbetar för att förbättra miljön i vårt närområde, säger Lars Kinneholm, vd på Slussgården. Att den blå färgen i vår nya logga dessutom är inspirerad av Riddarfjärden som ligger precis utanför kontoret gör Rena Mälaren till en än mer passande mottagare.

Som namnet antyder ägnar sig Rena Mälaren åt att dyka efter skrot. Dessutom arbetar man för att väcka uppmärksamhet och driva opinion för att minska den stora nedskräpningen som leder till förgiftning av våra sjöar. Bland annat visualiseras mängden skräp de hittar på sjöbotten i form av enorma installationer. I somras byggdes en sex meter hög replika av Stockholms stadshus och lagom till första advent restes en julbock av 3,5 ton skrot på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm city.

Rena Mälarens arbete startade 2018 av Fredrik Johansson och den dagliga verksamheten Främja. I dag har organisationen runt 250 volontärer som hjälper till både under och ovanför vattenytan. Under sommaren sker dyken dagligen och på vintern sker städningen någon gång i veckan.

Sedan starten för två år sedan har organisationen plockat upp ungefär 82 ton skräp från Mälarens botten. Av det är 13 ton bilbatterier och 14 ton elsparkcyklar (nästan 500 stycken!). De har också fått upp en bil, en motorcykel och otaliga mängder mobiltelefoner, cyklar och kundvagnar.

Rena Mälaren var en av de nominerade i kategorin Årets miljöhjälte som delades ut under Svenska hjältar-galan den 17 december. Även om det inte blev vinst denna gång är vi glada att Rena Mälaren uppmärksammas för deras fantastiska miljöinsats.

God jul och gott nytt år önskar vi på Slussgården!

Servicecenter

Vänd dig till oss för felanmälan och beställning, frågor, råd och tips.


Servicecenter